Имотът е собственост на фирма, учредена от две млади дами на 26 и 27 години

Имотите на политиците са тема, която отново излиза на дневен ред. След шестте апартамента на Цветан Цветанов и гръцката вила на Росен Плевнелиев, сега в спор за имоти и откъде са парите им влизат Николай Бареков и Бойко Борисов. 

 

От вчера в интернет се разпространяват снимки на луксозна вила на ул. „Лешникова гора” в квартал „Драгалевци”. Николай Бареков не отрича, че живее в нея под наем. 

 

Аз си покривам наема с лични средства. За разлика от палата на Бойко Борисов в квартал „Бояна”, който се намира до дома на оръжейния бос Николай Гигов, си плащам от личния джоб наема на къщата, която обитавам от няколко месеца”, заявява Николай Бареков

 

Той предостави и договора за наем. Цената е 1 000 евро за 1500 квадрата площ. 

 

В този квартал наемите като офертни цени вървят от около 1,80 до 6-7 евро на квадратен метър и то за къщите, за застроените части. Голяма част от имотите там имат дворове, които са около 500 - 600 квадратни метра. Така че един имот в този квартал се отдава между 800 и 4000 евро”, обясни Калоян Богданов - мениджър в агенция за недвижими имоти.

 

Бареков твърди, че избрал имота от съображения за сигурност и го наел през охранителна фирма. 

 

Справка в имотния регистър показва, че от декември миналата година къщата е собственост на фирма „Инвестиция БГ”, която е учредена от две млади дами-  Магдалина Христова на 26 и Тина Веселинова- на 27. Имотът е купен за 977 915 лв, без кредит и ипотека. В съвета на директорите на фирмата е и Иванка Неделчева, сътрудник на Бареков

 

Потърсихме и трите дами днес, за да ги питаме за произхода на средствата, но те препратиха въпросите ни към Бареков. Той пък отказа да говори пред Нова ТВ и контраатакува като прати снимки на посочения от него имот на Бойко Борисов в столичния квартал „Бояна”, където, по думите му, експремиерът  живеел от партийна субсидия.

 

От прессцентъра на ГЕРБ потвърдиха, че имотът, посочен от Бареков, наистина е нает от партията, но се ползва „за представителни цели” като настаняване на гости  от страната и чужбина. Самият Борисов, според пресцентъра му, живее в наследствения си имот в Банкя.