"Може да се очаква блокиране на сметките", обяви военният министър

"Има доста смущаващи констатации в одитния доклад за Военномедицинска академия. Задълженията на ВМА са около 90 млн. лв., а просрочените в порядъка на 50 млн". Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов, след заседание на парламентарната комисия по отбрана, цитиран от БГНЕС.


Одитът във ВМА продължил повече от месец. Военният министър обясни, че е информиран, че има проблеми в това число с опити да продължи блокирането и запорирането на сметки на ВМА.


„И то от гледна точка на удържане на средства през НЗОК – нещо, което е изключително тревожно”, допълни министър Найденов.


Министърът изпратил писма до НЗОК, до Министерството на финансите, до Камарата на частните съдебни изпълнителни. В него се твърди, че това е абсолютно неприемливо, дълбоко неуместно като практика и буди тревога от гледна точка на дейността на ВМА.


Найденов обяви данни за задълженията на Военно-медицинска академия и допълни, че „във всеки един момент в рамките на тези просрочени задължения може да се очаква блокиране на сметките”.