В „Пирогов” поставиха началото на поредица от безплатни кардиологични прегледи

Началото на пролетта поставя сърцето на сериозни изпитания, предупреждават кардиолози. Заради смяната на сезоните и резките температурни скокове, е възможно влошаване на състоянието на хората с кардиологични проблеми.

 

Станой Даскалов вече знае това. Има 5 байпаса, а 3 от тях не работят. Срещаме го в „Пирогов”, където се проведоха безплатни кардиологични прегледи.

 

Проблемът на 65-годишния Станой е особено актуален у нас. Защото в България на всеки трима души, двама умират вследствие на сърдечни проблеми. Затова в периоди на климатични аномалии и при смяна на сезоните, възрастните пациенти и тези с по-тежки заболявания трябва да особено да внимават.

 

За да не се стига до случаи като този на Станой, в болницата разчитат и на нова апаратура. Тя може да установи сърдечни проблеми, които не се констатират при стандартно ЕКГ. Освен днес, от „Пирогов” обещават, че безплатни кардиологични прегледи ще има всеки втори петък на месеца.

 

Лекарите препоръчват още да ходим на лекар, дори когато нямаме оплаквания. Защото често сериозните сърдечни заболявания, настъпват заради неглижирани проблеми.

 

Всичко по темата гледайте във видеото.