Лечебното заведение отвори отново врати, но вече като специализирана болница за рехабилитация и физиотерапия

В Рудозем след повече от три години болницата отново приема пациенти, но вече като специализирана  болница за рехабилитация и физиотерапия. Лечебното заведение затвори врати заради натрупани дългове, а хората от 22 населени места, които разчитаха на болницата, многократно се вдигаха на протести.

 

Преструктурираната болница засега е успяла да защити две клинични пътеки, по които да работи. Въпреки това новоразкритото отделение вече е пълно. Няколко жени се надпреварват една през друга да обясняват за трудностите, които преживели докато болницата в града не работела. Не скриват и вълнението си от разкриването на лечебното заведение. До края на годината разкриването на всичките съществували преди три години отделения е невъзможно.

 

„Много зависим от това как ще се развива лечебното заведение през тази година. Ако нещата се стабилизират и върви добре до края на годината за следващата година може да се мисли за привличане на специалисти по вътрешни болести“, казва кмет на Рудозем Румен Пехливонов.

 

Той допълва, че прекструктурирането станало възможно благодарение на частна компания, която инвестирала в болницата. В началото на месеца след 3-годишно прекъсване, с финансова помощ от държавата врати отвори и болницата в Девин.

 

Репортер: Анелия Веселинова