Вавринка също се класира за осминафиналите на тенис турнира

Рафаел Надал отново показа безмилостен характер към съперниците си по пътя към единствената голяма титла от турнирите на АТP, която все още му липсва. Испанецът се наложи с категоричното 6:1, 6:0 над Денис Истомин в среща от третия кръг на турнира в Маями.


Световният №1 надделя над узбека за по-малко от час, след като постигна два пробива още в началото на мача. Истомин спечели петия гейм за 1:4, но това бе единственият успех за 27-годишния тенисист в мача. Надал взе следващите осем гейма и така си осигури осминафинален сблъсък с италианеца Фабио Фонини, който в силноемоционален двубой отстрани с 2 на 1 сета Роберто Батиста Агут от Испания.


За осминафиналите се класира и Станислас Вавринка, който се справи с Едуар Роже-Васлен. Шампионът от Откритото първенство на Австралия надделя със 7:5, 6:4. По подобие на Рафа за Вавринка турнирът в Маями е един от тези, на които се представя най-слабо, а най-доброто постижение на швейцареца е точно достигане до четвъртия кръг. 


Сега световният №3 го изравни, като за последно игра на този етап от надпреварата през 2009 г., когато загуби от Надал. Сега съперник на Вавринка ще бъде намиращият се в отлична форма Александър Долгополов от Украйна, който макар и трудно отстрани с 2 на 1 сета Душан Лайович от Сърбия. 


В други мачове от третия кръг на турнира Джон Иснър елиминира Николас Алмагро със 7:5, 6:3, докато Томаш Бердих постигна успех над Жоао Соуса с 6:2, 6:4.