До седмица ще бъде обявен новият шеф на Фонда, след като Ива Станкова се оттегли от поста

Нови правила за лечението на деца в чужбина. До седмица ще бъде обявен и новият шеф на Фонда, след като досегашният директор Ива Станкова се оттегли от поста преди дни. Това стана след серия от скандали с родители на болни деца.

 

Повече от два месеца 14-годишната Калина и майка й чакат становището на Фонда за лечение на деца. Лекарите във френска клиника успяха да излекуват момичето от онкологично заболяване на кожата. Средствата бяха осигурени от Фонда, защото у нас липсва подходяща терапия. Сега обаче състоянието на Калина се влошава заради ендокринни проблеми и специалистите от Франция настояват да се върне там спешно.

 

Докато чакат решението, Калина и майка й се надяват да се намери алтернатива и за друг проблем – настаняването на болните деца в чужбина. Семейството се оплаква, че наетият от Фонда преводач също липсвал в ключови моменти.

 

От Здравното министерство признават, че административните проблеми около лечението в чужбина продължават. Затова до седмици Фондът ще заработи по нови правила.