Това увери здравният министър Таня Андреева

Няма риск регионалните здравни инспекции да останат без налични количества ваксини по имунизационния календар. Това заяви здравният министър д-р Таня Андреева по време на заседание на Комисията по здравеопазване.

 

Тя увери, че до юни има достатъчен запас от ваксини за имунизация и реимунизация. Всички налични количества са на склад. Има план за действие и се следят снабдяванията в страната на всички районни здравни инспекции. 

 

Председателят на здравната комисия д-р Нигяр Джафер постави въпроса кога Министерство на здравеопазването има намерение да изготви регистър на психичноболните у нас. Таня Андреева отговори, че през 2012 г. е бил предоставен софтуер на болничните заведения. Реално през 2009 г. е започнала работата по регистъра и тя е спряна. 

 

"В момента трябва да рестартираме този процес”, заяви министърът на здравеопазването. Андреева отказа да посочи точен срок за направа на регистър за хора с психични проблеми в България, но все пак каза, че може би е възможно такъв да бъде готов през есента.