В условията на повишена киселинност, клетките работят непълноценно

Съвременният човек живее в стресова среда - храни се обилно и непълноценно, пие алкохол или сънотворни, за да заспи и кафе, за да се събуди. Движи се малко, диша замърсен въздух, често е нетърпелив и избухлив или апатичен и примирен – все крайни състояния, които вкупом водят до силно киселинна среда в организма. 

 

В условията на повишена киселинност, клетките работят непълноценно. Променят се сигналите към клетъчната мембрана, синтезът на протеини и съответно реактивността на клетката се уврежда. Това се случва, защото в състояние на хронична интоксикация органите и системите, отговорни за очистването на организма (бъбреци, черен дроб) не са в състояние да поемат, неутрализират и излъчат натрупаните токсини. Затова те остават в кръвта или се натрупват в мастната тъкан, около вътрешните органи, в кръвоносните съдове. Затова все по-често се чувстваме уморени, замаяни, сприхави, гневни, с хрема, кашлица, болки в ставите, високо кръвно, диабет, стенокардни пристъпи, туморни образувания и т.н. 

 

Хубавата новина е, че има изход, лошата – че малко хора се запътват към него, докато са здрави. Грижата  за здравето винаги започва с разтоварващи и прочистващи режими. Колкото по-често се прилагат, толкова по-лесна става адаптацията на организма към здравословен начин на живот и по-естествено и осъзнато връщането към вродения инстинкт за самосъхранение.

 

Прочистващият режим включва прием предимно на леки, алкализиращи храни.

 

Задължителен е и приемът на достатъчно количество вода - средно 2 - 2,5л. дневно. 

 

За да бъде подпомогната очистващата функция на бъбреците и черния дроб, е наложително да се включи хранителна добавка с меко, но ефективно действие. Най-подходящи са екстрактите от корени на глухарче, листа на бреза и други. 

 

В продукта Дио-Ренал® Детокс са съчетани два вида стандартизирани сухи екстракти - от корени на глухарче и от брезови листа, които го превръщат в  изключително подходящо средство за подпомагане процеса на детоксикация.

 

Плюсовете, които Дио-Ренал® Детокс добавя към вашето здраве всеки ден са:

  • пречиства и детоксикира черния дроб;
  • стимулира отделянето на токсини през бъбреците;
  • подобрява храносмилането;
  • намалява риска от развитие на болести;
  • стимулира отделянето на вода в организма;
  • спомага за премахването на целулита, като стимулира кръвообращението в кожата;
  • предпазва от образуване на камъни в жлъчния мехур и бъбреците.


Вижте хранителния режим тук - д-р Диана Милушева, холистичен лекар

 

*Платена публикация