Пламена и Денизара са живи и здрави и очакват скоро да се приберат у дома

Истинско чудо се случи във Варна, където бременна жена изпада в клинична смърт, сърцето й спира, а лекарският екип знае, че шансът им за успех е не повече от 5%. Докато родилката е в клинична смърт, медиците израждат бебето. Това е историята на Пламена и Денизара, които днес са живи и здрави и очакват скоро да се приберат у дома. Това е и историята за един лекарски екип, който сигурно всеки ден едно семейство ще споменава с добро. 
 
Когато 27-годишната Пламена постъпва в родилното отделение никой не предполага какво ще се случи след няколко часа. За жената това е второ раждане и няма никакви признаци за усложнения.
 
„Всичко върви по план до момента, в който се изправя, за да бъде приведена в родилна зала и колабира. Колабира и освен загуба на съзнание, спират дишане и сърдечна дейност. Изпада в клинична смърт“, разказа д-р Милко Папазов – началник на „Родилно отделение” в МБАЛ „Св. Анна”.
 
Само за няколко минути бебето е извадено с операция. През следващите няколко часа лекарите се борят за живота на майката, знаейки, че имат само 5 процента шанс да я спасят. Докато Пламена е в клинична смърт настъпват и други усложнения, но историята е със щастлив край.
 
Пламена все още не е виждала малката Денизара и не я е държала в ръцете си, но и това скоро ще се случи. Двете дами се чувстват добре и вероятно следващата седмица ще бъдат изписани от болницата.
 
Повече гледайте във видеото.
 
Репортер: Нивелина Няголова