Така някои от жените напускат работа и отиват на борсата по труда

Служителите на сметопочистващата фирма в Перник продължават да живеят без заплати.  

 

Проблемът не е решен от края на миналата година. Хората заявяват, че не са получавали заплати от месец ноември. Оттогава досега някои от тях са получавали дребни суми – общо около 250 лева за целия период.

 

В началото на април в предаването „Здравей, България” ви разказахме за казуса. След излъчването част от работничките са получили по 30 лева. 

 

Така някои от жените напускат работа и отиват на борсата по труда. 

 

Според счетоводителката на фирмата проблемът идва от общината. 

 

Запорирани са сметки на общината от трети лица, които искат да получават пари от нашата фирма, но поради неплащане от страна на общината, тези пари не са си ги взели навреме, стигнали са до съдебни процедури и проблемът е да се вдигнат запорите и да се плати. Въпросът е за кратко време”, обясни счетоводителката. 

 

Кметът на Перник заяви, че общината е в готовност да преведе сериозна сума.

 

Държа да отбележа, че от януари до март на фирмата са преведени 615 000 лева. Учудвам се, че никой не е получил заплата”, заяви градоначалникът Росица Янакиева. Освен това уточни, че не може повече да превежда пари, докато не бъде вдигнат запорът. 

 

Работничките обаче не желаят да чакат повече и обявиха протест. Те отказват да чистят града, докато не си получат парите.