"Помолихме се за мир и спокойствие в България и по целия свят", обясни отец Иван

Как посрещнаха Великден в приюта на отец Иван? Избрахме да посрещнем деня тук, защото в този приют чудесата не стават само по Великден. Тук сломени от живота хора си връщат вярата в добрината и човещината.


„Службата снощи протече много спокойно. Беше пълно с хора. Дворът беше пълен, имаше хора дори отвън. Помолихме се за мир и спокойствие в България и по целия свят”, заяви пред камерата на Нова отец Иван.

 

Празничната служба е продължила до 3 през нощта, а после хората от приюта са посрещнали празника както традицията повелява – с яйца и козунаци. Близо 650 варени яйца са получили хората в приюта като дарение от други граждани.


В четвъртък в приюта на отец Иван пристигна лично и Негово Светейшество патриарх Неофит, за да се запознае как живеят хората тук и зада разговаря с отец Иван за разширяване на благородната мисия.


Една от жените, на които отец Иван помага е Айше. Тя е на ръба на отчаянието, когато пристига в прийта. Айше за първи път тази година празнува Великден заедно с 3-годишния си син. Преди първия рожден ден на малкото момченце Айше постъпва в болница за операция. Бебето остава при социалните. Майката очаква да й го върнат, но синът й е изпратен в приемно семейство. Тя има още две деца – на 6 и 7 години. Те сега са във дом. Има изгледи съвсем скоро и другите две деца да се върнат при майка им Айше.

 

Повече по темата гледайте във видеото.