Вече девета година хората от улица "Липа” сънуват потопа от 2005-та

Ужасът преследва не само хората от засегнатите днес райони. Кадрите от Северозападна България оставиха без сън и жителите на Елин Пелин. През 2005 година градът беше залят от водите на язовир Огняново

 

Вече девета година хората от улица "Липа” сънуват потопа от 2005-та. На това място се е издигала къща. Личи къде за възстановяването е помагало младото поколение. Всички са равни пред страха. 

 

Семейството на баба Цвета е пращало колет до село Бисер с дрехи и обувки. Разведри ги срещата им с Боян. През 2005 година той е извадил 32 души от наводнените постройки с риск за собствения си живот
 

Няма заплаха, увери ги лично кметът Галя Георгиева. Една трета от обема на язовир Огняново е свободна, всички кметове по течението на река Лесновска следят нивата й. Срещата стана повод за текущи проблеми. Пак ще трябва ВиК да се намесят, за да не изгребват бабите вода от сутерените. 

 

И друг въпрос беше поставен на кмета Галя Георгиева - за локвите по улица "Липа”. Докато чакат решение на отколешните проблеми, Боян постави неотложен въпрос – кой ще помага на възрастните хора. Сред доброволците може да го видим пак.