Гледайте следващия концерт на „Големите надежди” в сряда, 7 май, от 20.00 ч. по Нова

Той пее от 6-годишен и е спечелил много призове, включително голямата награда в Новите гласове на БНР. Но за него да бъде на сцената на шоуто за талантливи деца „Големите надежди“ – това е „неописуемо чувство”. „Разликата е в камерите, в това, че цяла България, даже и целият свят може да те гледа. Много по-различно е от това да се явяваш на конкурс. А и тук, освен състезателния момент, има възможност да се сприятелим с останалите участници и да станем много добри приятели”. Представяме Радко Петков от Троян, който с изпълнението си на емблематичната песен „Душа“ на Диана Експрес по време на първия концерт от четвъртфиналите на „Големите надежди“ спечели сърцата на журито и зрителите на Нова, класирайки се безапелационно за полуфиналите на шоуто.

„Престъпление ще бъде, ако не станеш певец” – обърна се към Радко членът на журито Веселин Маринов след неговото изпълнение. Големият български певец забеляза таланта на момчето още при първата му поява на сцената на „Големите надежди” и дори го покани да участва в концерта му в Троян. „Получих много съвети от господин Маринов, дори имаше и няколко забележки, но за мен това е важен опит. Да съм на сцена с един от най-добрите български певци, лично да ме поздрави и да призове целия град да гласува за мен – много съм му благодарен”, разказва Радко. „Определено е много ценно да срещаш такива хора и да имаш познати лица в тази сфера, защото след време, когато стана певец и започна професионално да се занимавам с музика, ще се срещаме отново. Например от „Фамилия Тоника” ми дадоха много ценни съвети по време на репетициите, а Драго Димитров даже ми сподели няколко трика как да си пазя и поддържам гласа, защото снощи малко ме болеше гърлото”, допълва малкия певец.

Радко споделя, че му е било много трудно да повярва, че продължава към полуфиналите на „Големите надежди”. Но неговото класиране беше напълно заслужено. Изпълнението на Радко може да гледате във видеото към статията.

Не пропускайте следващия концерт на „Големите надежди” в сряда, 7 май, от 20.00 ч. по Нова.