Съседите на учебното заведение искат да реституират част от двора и водят съдебни спорове

Заведение изникна в училищен двор в центъра на София по време на почивните дни. Съседите на учебното заведение искат да реституират част от двора и водят съдебни спорове в продължение на 15 години.  

 

Наемателите им пък използвали гергьовденската почивка, за да заградят спорното пространство. 

 

25 квадратни метра трябва да има за всяко дете на територията на училището, според правилника. В центъра на София обаче свободното пространство е лукс. И 7-мо СОУ не прави изключение. Там на всеки ученик се пада 10 пъти по-малко площ.  

 

Сега и в двора на училището изниква заведение, в което се пуши, мирише на алкохол и скара. Децата не са във възторг. Отлична гледка към новата придобивка се открива от стаята на най-малките. 

 

Там, според плановете на училището, трябвало да има пространство именно за децата в предучилищна група. Най-малките засега ще трябва да почакат. Съдебно решение има и то е в полза на реститутите, но директорката е обжалвала. 

 

От заведението обясниха, че имат нужните документи и показаха последното решение на Върховния административен съд. В тяхна полза е и не може да се обжалва. Така казусът от юридически става чисто морален.