Предизборната кампания приключи, политическата агитация вече не е разрешена

Днес е и ден за размисъл преди утрешния избор на български депутати в Европейския парламент. Предизборната кампания приключи, политическата агитация вече не е разрешена. 

Още по темата

 

В навечерието на вота ще трябва да се съобразяваме с частична забрана за продажба на алкохол. Съгласно заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова продажбата и употребата на алкохол от 12.00 часа днес до края на изборния ден на 25 май ще бъде забранена само в зоната около избирателните секции. 

 

Причината за облекчения режим на този вот е, че съвпада с абитуриентските балове. Повечето тържества на столичните училища са днес и утре. От СДВР обявиха, че командироване на служители от страната към София за изборния ден няма да се наложи, въпреки че денят за размисъл съвпада и с честването на 100-годишнината на спортен клуб "Левски". 

 

Открита е денонощна телефонна линия в МВР за подаване на сигнали за нарушения или евентуални престъпления, свързани с изборния ред. Повече от 12 000 служители ще бъдат ангажирани с охраната на разкритите 11 600 изборни секции у нас.