Дженифър Лопес пък изпя химна на Мондиала в Бразилия

Светът ще бъде футбол през следващия месец. Малко след 21:00 часа българско време в бразилския мегаполис Сао Пауло започна церемонията по откриването на 20-тото Световното първенство.

 

В спектакъла участваха над 600 изпълнители, близо 70 хиляди души го наблюдаваха на живо, а над 1 милиард – по телевизията. Откриването продължи 25 минути. 

 

Бразилия даде всичко от себе си, за да покаже културата си на останалия свят. Трите основни момента бяха хората, природата и футболът на Бразилия. Впечатляваща беше и огромната светеща топка в центъра на терена с повече от 90 хиляди лампички, която изписа "Добре дошли" на езиците на всичките 32 държави, участнички в най-великия футболен форум.

 

Както всяко Световно първенство, така и това в Бразилия си има официална песен и тази година това е парчето на Дженифър Лопес, рапърът Питбул и бразилската суперзвезда Клаудия Летите "We Are One (Ole Ola)". Изпълнението на сцената на стадиона взриви присъстващите и сякаш официално превърна лятото във футболна страст, след като изпълнителите излязоха от огромната топка по средата на сцената. Това беше и голямата изненада за присъстващите.

 

Първият официален мач от Световното първенство през 2014 година е между домакините от Бразилия и Хърватия

 

Това е най-скъпото първенство в историята - струва около 16 милиарда долара. Над 11 милиарда долара похарчи бразилската държава за стадионите, пътищата и инфраструктурата. Победителят в шампионата, заедно с купата ще вземе и 35 милиона долара. Организацията на Мондиала беше съпътствана от протести.