И двата гола в срещата бяха реализирани от играча на Монако Джеймс Родригес

Отборът на Колумбия се класира на четвъртфиналите на Световното първенство по футбол, след като победи с 2:0 състава на Уругвай в мач на легендарния стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро пред 73 804 зрители.

 

В основна фигура за колумбийците отново се превърна играчът на Монако Джеймс (или както го наричат в родината му – Хамес) Родригес. Той отбеляза и двата гола, първо в 28-ата минута и после отново в 50-ата.

 

Първото попадение може да бъде класирано сред най-красивите в турнира до момента. Родригес пое топката извън наказателното поле и със силен и прецизен удар от въздуха изпрати топката в мрежата, като преди това тя се отби в напречната греда.

 

Очаквано Колумбия започна мача по-активно, докато уругвайците действаха предпазливо и с подсилена защита. В началните 25 минути не се стигна до опасности пред двете врати. Това бе четвърто попадение на Мондиала за Родригес.

 

Уругвайците се активизираха и Алваро Гонсалес затрудни с опасен изстрел вратаря на Колумбия Оспина в 39-ата. Полувремето приключи при 1:0 за колумбийците.

 

Още в началото на втората част Колумбия вкара втори гол. Мартинес центрира към Куадрадо на далечна греда, той свали за Джеймс Родригес и нападателят вкара втория си гол в мача отблизо за 2:0 в 50-ата минута. Така активът на талантливия Родригес набъбна на 5 попадения от началото на Мондиала.

 

После Кристиян Родригес обстрелва вратата на Колумбия, но вратарят Оспина спаси. Вратарят Оспина отново реагира добре и изпревари Макси Перейра в 79-ата. Пет минути преди края Джеймс Родригес напусна терена и бе сменен от Рамос в състава на Колумбия.

 

Урусите бяха без наказания сурово Луис Суарес. Въпреки отнетата му акредитация за Световното, сайтът на ФИФА все пак постави формално играчът на Ливърпул сред резервите. Неговото място в тима зае опитният Диего Форлан. Като цяло формацията на Уругвай бе доста дефанзивна и в постройка 5-3-2.

 

Колумбия отново показа сериозен потенциал и постигна четвърта поредна победа на Мондиала. Класирането за четвъртфинал е и най-сериозното постижение на тази страна на подобни форуми.