Отново са възможни и градушки ,главно в Централна България

Днес най-интензивни валежи паднаха в района на Правец – до 40 л/кв. м., в останалите части на Западна и Централна България достигнаха до 20 л/кв. м. Най-силна беше гръмотевичната активност в Асеновград и Съединиение в Пловдивско, където имаше и градушка.

 

Утре в цяла България отново е обявен жълт код за интензивни, краткотрайни валежи и гръмотевици. Отново са възможни и градушки ,главно в Централна България

 

През нощта по-съществено ще вали над западните и централни части на Северна България,като валежите постепенно ще спират.

 

Утре времето у нас ще остане променливо. През деня над Западна и Централна България ще има превалявания, по-интензивни и придружени от гръмотевици в следобедните часове. Над източните райони облаците ще са разкъсани, намаляващи и до слънчево, но късно следобед и привечер също ще се заоблачи, ще превалява и прегърмява. Остават условията за градушки. Дневните температури ще варират от 23-25 градуса на запад до 30-32 на изток.  

 

Над Черноморието денят ще започне с разкъсана облачност, която ще намалее и около пладне ще бъде слънчево. Късно следобед и привечер ще се заоблачава и през нощта ще превали и прегърми. Ще духа умерен източен вятър. Температурите на въздуха ще бъдат от 28 до 30 градуса. Морската вода е с температура 24-26 градуса.

 

Над планините облачността ще е променлива, а по високите части често ще бъде мъгливо. По-интензивно ще в Стара планина и Родопите. Максималните температури по най-високите върхове ще са от 8 до 11 градуса.

 

В четвъртък ще бъде свежо с максимални температури от 24 до 29-30 градуса. На много места ще превали. По-късно през деня облаците ще намаляват. В петък на фона на слънчево време, по-съществени заоблачавания се очакват само над планинините, където за кратко ще превали. Дневните температурите ще се повишават. През почивните дни преди обед ще бъде слънчево, а около обяд в низините ще бъде и горещо. В следобедните часове условия за кратоктрайни летни валежи ще има най-вече около планините. В началото на следващата седмица ще остане топло, дори горещо.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg