Следобед над Западна България ще се развие по-значителна купеста облачност и ще превали

В сряда денят ще започне с намалена видимост и ниски облаци в низините. През деня ще бъде слънчево със слаб източен вятър. Около и след пладне в равнините и низините ще бъде горещо. В следобедните часове над Западна България ще се развие по-значителна купеста облачност и на места главно планинските райони за кратко ще превали и прегърми. 


Сутрешните температури ще бъдат от 16 до 22 градуса, а през деня максималните ще достигат от 30 до 35 - 36 градуса.


Над Черноморието временни заоблачавания ще има рано сутрин, а през деня ще бъде слънчево. Ще духа слаб, след пладне до умерен източен вятър. Температурата на въздуха ще бъде около и малко над 30 градуса, а тази на  морската вода е 25, 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде слабо. 


Над планините през по-голямата част на деня ще бъде слънчево. Късно следобед и привечер над масивите от Западна България ще се развие по-значителна купеста облачност и там на места ще превали и прегърми. Максималните температури по най-високите върхове ще са от 12 до 15 градуса. 


Над Източна Европа и Пиренеите и източната половина на Балканите,  времето в ще бъде слънчево и горещо. Над централните части от континента и по Скандинавието ще превалява и прегърмява, като на места валежите ще са интензивни. Краткотрайни дъждове с гръмотевици ще паднат и над западните и централни части на Балканите.


Максималните температури в европейските столици ще варират от 20 до 36 градуса.  
В четвъртък у нас на изток ще остане слънчево и горещо,а на Запад с валежи и гръмотевици. Ще има условия за градушки. 


В петък понижението на температурите ще се усети и максималните ще са от 27 до 33 градуса. Превалявания се очакват главно над западните и централни райони. В събота от ще бъде слънчево. По-съществени заоблачавания ще има над Южна и Източна България, където е възможен кратък дъжд. В неделя и понеделник ще бъде слънчево и горещо. 


Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с пролетните капризи на времето за рубриката „Моята новина” на NovaNews.bg.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg