В село Враниловци имат нужда от помощ, за да изчистят домовете си

Втора жертва взеха наводненията в Габровско. Продължават усилията на хората в региона за възстановяване на жилищата, след разрушителната приливна вълна. 
 
За близките трагедията е огромна. След възрастната жена, семейството загуби и 49-годишния й син Стефан Стефанов. Тялото му е било влачено повече от 3 км по поречието на Враниловското дере. Бясната вода го е отнесла в една от поляните след селото.

Още по темата

 
В издирването на изчезналия мъж се включиха полицаи, пожарникари и Гражданска защита. За операцията дойдоха спасители и кучета от Планинската спасителна служба от Троян и Априлци.
 
Редом със спасителната операция през целия ден в село Враниловци продължи чистенето на къщите от калта
 
Димитър Димитров е близък с жертвите на водното бедствие. Разказва, че и неговите родители са били на косъм да последват същата трагична съдба. Къщата и имуществото на семейството не са застраховани, но предвиждат в бъдеще да направят такава. 
 
Димитър и всички в неговото положение очакват помощ, за да изчистят домовете си. Без машини и доброволци това е невъзможно.
 
За утре, 31-ви юли, метеоролозите предупреждават за нова опасност. В сила ще бъде жълт код за седем области от страната – Видин, Монтана, Враца, София, Перник и Кюстендил. Очакват се валежи – от 20 до 60 литра на кв. м, с възможност за градушки по места. Всички реки в тези региони – Тимок, Арчар, Огоста, Искрецка, Блато, Бели Искър, Места и Арда, ще бъдат с повишени нива вследствие на валежите. Възможни са и локални наводнения, предупреждават от Министерството на околната среда и водите. 
 
Повече гледайте във видеото.