Оказва се, че такъв начин на забавление са открили пияните британски туристи в Египет

Верига престижни египетски хотели на Червено море официално предупреди пияните британски туристи да не ходят по голяма нужда в басейните, практика, която получила широко разпространение напоследък, съобщава БТА, позовавайки се на в. "Метро".
 
Облекчаването станало много модерно във веригата "Фърст чойс". Почерпени млади летовници от Великобритания обичали да практикуват "логинг”. След като здравата се почерпели, те задоволявали естествените си нужди в басейна, а след това се присмивали на реакциите на останалите туристи, когато открият фекалиите им във водата. Сценките на ужас приличали на тези от "Челюсти", но вместо на акули туристите се натъквали панически на екскременти в басейна.
 
Тази порочна практика водела до многобройни инфекции, засягащи нищо неподозиращите летовници. Бактериите от нечистотиите предизвикват диарии, гадене, синдрома на лесно раздразнимото черво, а понякога и смърт
 
Модата на облекчаването в басейните се разраства всеки ден и в нея вече започват да се включват и 10-годишни деца.
 
Управата на "Ред сий холидей вилидж" от спомената верига въвела строги глоби, възлизащи на 1 400 британски лири, ако някой наруши хигиенните норми в прилежащите й водни площи. Освен това глобените биват незабавно изгонвани от курорта.
 
Предупрежденията за спазването на хигиенните норми в курорта се разпространявали в писмена форма като листовки и чрез аудиосъобщения от уредбите край басейните.