Разговора с Георги Първанов от „Здравей, България” по Нова

Президентът с два мандата Георги Първанов ще продължи да се занимава активно с политика, но не като член на законодателния орган. „Не искам да повтарям опита на моя предшественик г-н Стоянов”, обясни в „Здравей, България” по Нова държавният глава от 2002 до 2012 г. в коментар на отсъствието си от изборните листи на неговата политическа формация АБВ.

Той определи като противоречиви първите впечатления от работата на служебния министър-председател Георги Близнашки и неговия кабинет, отбелязва Novanews.bg. „От една страна, имаше размах в търсенето на решения по темата за природните бедствия, темата за КТБ. От друга страна обаче, някои откровени гафове по кадровите решения създават друг образ на кабинета – например назначаването на министър на изборите, което беше отказано”, обясни Първанов.
 
Той обърна внимание обаче на друго назначение, което определи като знаково за близостта и връзката на служебния кабинет с ГЕРБ. Според Георги Първанов възстановяването на Ваньо Танов за шеф на митниците показва, че „има един човек зад кулисите, който покровителства кабинета, който диктува – Бойко Борисов. Само той може да препоръча и да настоява да бъде назначен Танов на такова ключово място”.
  
Целия разговор с Георги Първанов можете да гледате в Novanews.bg тук.