Пострадалите от наводнението се оплакаха и от липса на транспорт до временното селище

Месец и половина след потопа в Аспарухово, фургоните предвидени за хората, останали без дом, все още пустеят. Всеки от тях струва 15 хил. лева, а в момента мухлясва.

Още по темата

 

Около 150 души могат да бъдат настанени в тях, но повечето отказват. Оказва се, че температурата в „консервните кутии” е много ниска – тази сутрин тя бе едва 16 градуса.

 

Има и други проблеми – до лагера с фургоните няма адекватен транспорт. Това затруднява учениците от пострадалите семейства и работещите им родители. Затруднено е дори пазаруването.  

 

След потопа от 19 юни 52 семейства, или 163 души, още чакат нов живот. В селището за временно настаняване има място за 150.

 

Кметът на район „Аспарухово” Йордан Николов каза в ефира на „Събуди се”, че вече е направено предложение до Общинския съвет за осигуряване на безплатни карти за градския транспорт за настанените във фургоните.

 

По думите на Николов корекцията на опасното дере в „Аспарухово” ще започне, след като бъдат изготвени проектите, които се очакват тази есен и след отпускане на необходимите средства.    

 

Повече за проблемите на пострадалите от наводнението в „Аспарухово” ще научите от видеото.