Реформаторите ще открият предизборната си кампания на днешния конгрес

В последния момент преди насрочения за днес конгрес на Реформаторския блок, в събота от Съюзът на демократичните сили и Движение България на гражданите обявиха, че са против избора на общ председател, който трябваше да се състои на днешния съюзен форум. Те обявиха позицията си в съвместна декларация.

 

„Миналия месец се съгласихме за такъв избор и за провеждането най-вече на конгреса”, обясни за „Събуди се” лидерът на СДС Божидар Лукарски. По думите му в партията получили множество сигнали от граждани и структури с посланието, че не трябва да има разединение по средата на кампанията. Лукарски коментира, че при един избор ще има недоволни.

 

Като друга причина за проваления избор на лидер на блока председателят на СДС посочи неуспешната организация на конгреса, най-вече на самия избор - нямало ясни правила за него.

 

Вчера стана ясно, че от СДС и ДБГ искат изборът да се състои на 10 ноември. Божидар Лукарски, който заедно с лидера на ДСБ Радан Кънев се кандидатира за лидерския пост, отново ще бъде кандидат.  

 

На днешния конгрес на Реформаторите ще бъде открита предизборната кампания.

 

Какво още каза Лукарски пред камерата на Нова ТВ ще научите от видеото.