НЕК преведе 500 хил. лв. на „Топлофикация-Сливен“

Още по темата

От КНСБ съобщиха, че се очаква до края на работния ден да бъдат изплатени възнагражденията на миньорите. 
Уверенията са, че всички ще получат по две работни заплати. Когато имат есемеси за направени преводи, те са готови да приключат с протеста. 

 

 

Националната електрическа компания преведе на ТЕЦ-Сливен 500 хил. лв., съобщиха от Българския енергиен холдинг.

 

От началото на годината на „Топлофикация-Сливен“ са изплатени над 80% от дължимите суми, твърдят от БЕХ. Към останалите си контрагенти НЕК е изплащала средно около 58% от натрупаните задължения. 

 

"За да се гарантират здравето и безопасността на работещите в мини „Черно море“, правителството разпореди на Българския енергиен холдинг да намери резерви и да осигури средства за заплати на миньорите. Миньорите не бива да бъдат използвани за икономически взаимоотношения между две частни фирми", отбелязват още от холдинга. 

 

Те уточняват, че НЕК в качеството си на обществен доставчик на електрическа енергия няма търговски взаимоотношения с мини "Черно море“.

 

По-рано днес от "Топлофикация-Сливен" казаха, че през септември 2014 г. Националната електрическа компания (НЕК) не е изплащала нито стотинка към сметките на дружеството. А преди тях Министерството на икономиката и енергетиката изпратиха съобщении до медиите, че НЕК е изплатила на „Топлофикация-Сливен” ЕАД 2.5 пъти повече от необходимите средства за заплати на миньорите от мина „Черно море-Бургас”.