В екстремното състезание "Адвенчър къп" се включиха 42 отбора, но финишираха едва пет

Кой победи в състезанието със 100 км бягане, 100 км колоездене и 1 км плуване? В петък „Здравей, България” показа старта на екстремното състезание „Адвенчър къп”.

 

69 часа и 34 минути - за това време Иван и Павел успяха да изминат 100 км с колело, да преплуват километър и да пробягат още 100 в Стара планина. Стреляха и с лък. Резултатът на двамата мъже – единият специалист по маркетинг, а другият инженер ги нареди на пето място в състезанието „Адвенчър къп”.

 

В състезанието се включиха 42 отбора, но финишираха едва пет. Очаквано победители станаха Иван и Станимир или отбор „Добри хора, добра работа”. 

 

Мъжете се занимават професионално с ориентиране – единият е майстор в лятното, а другият - в зимното. Те финишираха за 37 часа и 13 минути. Или с около 5 часа преди вторите и 32 часа и 21 минути преди последните. 

 

Ако се чудите къде спят състезателите, отговорът е в планината. Подсилват се със сандвичи. По трасето пък се разсейват с шеги. След време за по една мекица и последните финиширали споделиха опита си.

 

Оказа се, че последният етап от 100 км бягане е бил най-труден както за първите, така и за последните в класирането. Догодина организаторите обещават два маршрута - един тежък и един лек. Така в състезанието ще могат да се включат и аматьорите.