Какви са въпросителните на седмицата?

„Ще гласувам пак с отвращение, защото нещата в нашата мила родина не стават така, както бих искал аз да стават. Не е по-добре човек да не гласува, защото не се брои като участник в обществения процес”. Това заяви в студиото на „Събуди се” художникът Чавдар Николов.


„Разбира се, че ще гласувам. Не съм пропускал избори, откакто съм навършил 18 години”, отвърна д-р Атанас Кацаров на въпроса на водещата „Ще гласувате ли на изборите на 5 октомври?”


Председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров пък бе на мнение, че трябва да се гласува.


„Аз по принцип не гласувам. Подадох своя глас за първи път на последните или предпоследните избори в страната с невалидна бюлетина. Мисля сега да направя същото, защото моето отвращение явно е по-голямо. Това е протест. Ако изборите променяха нещо, нямаше да има избори. В последните двадесет и няколко години правим такива избори и аз разлика не виждам - въртят се едни и същи хора в различни комбинации и сега резултатът ще е същия”, смята адвокат Николай Хаджигенов.


Една от въпросителните на седмицата е ще плащаме ли по-скъпо за ток.


„Политиката се намеси в енергетиката и целия икономически живот на страната, а когато политиците се намесят в икономиката, нещата са плачевни”. С тези думи председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров отговори на въпроса дали ще плащаме по-скъпо за ток.


„Имаме регулатори, които са зависими”, категоричен бе акад. Воденичаров. Той даде идея мениджърите, които управляват държавните енергийни дружества да се назначават след конкурс с мандат минимум 6-10 години, както е в другите страни.


„Избори до дупка или правителство на малцинството не трябват на България”, категоричен бе акад. Стефан Воденичаров.


Повече по темата гледайте във видеото.