Какво ще се случи в Образцовия дом след неговото изгонване, ще разберем във VIP Brother тази вечер от 20.00 ч. по Нова

Big Brother изгони Тачо от Образцовия дом заради проявената от него агресия към Зорница Линдарева. Зрителите на Нова станаха свидетели на най-горещия лайф от началото на новия сезон на VIP Brother. Елиминациите бяха отменени, а всички средства от събрани от смс-и ще бъдат дарени за благотворителност. Цяла България имаше възможността да види и да изрази мнението си за постъпката на Тачо.

По време на празненството по случай рождения ден на Иво Аръков Тачо имаше множество скандали със съпругата си Жени, като отправи и гневен монолог към самия Big Brother. След като скандалът между съпрузите утихна, Жени се скара с останалите Съквартиранти заради две бутилки вино, които Камелия Воче взе от ръцете на Зорница Линдарева, като я излъга, че иска да сготви с тях. Целта на Воче беше да прекрати пиенето на Зорница.

Евгения Калканджиева обаче вдигна скандал на Камелия, подведена от обясненията на бившата любовница на съпруга ѝ. Впоследствие Жени разбра истината и призова Линдарева да се извини на обидената Воче за сплетнята, която е направила. Зорница се опита да обясни своите действия, но изневиделица ѝ посегна бившият ѝ любим - Тачо. За пръв път в историята на VIP Brother, Съквартирант нарушава правилата за поведение в Къщата и то по такъв начин.

Действията на Тачо предизвикаха оживена дискусия както в Домсъвета на Образцовия дом, така и сред зрителите на Нова на Facebook страницата на шоуто. Някои призоваха Big Brother да извади Тачо, защото насилието не бива да се толерира под каквато и да е форма. Други приканиха да му бъде даден втори шанс. Политбюро също излезе със становище по случая, макар че Евгени Минчев и Йорданка Христова се разминаха в своята оценка за проявата на Тачо. „След като има правилник във VIP Brother, трябва не да се пита, а да се прилага”, каза Христова. Минчев пък заяви, че Тачо трябва да си тръгне, но не заради конкретната постъпка, а защото не допринасял към това шоу.

Водещият Ники Кънчев и членовете на Домсъвета разговаряха и с двете жени, замесени в инцидента, от Изповедалнята. Жени Калканджиева поиска съпруга ѝ да остане в Къщата, а Зорница Линдарева не беше сигурна и отказа да даде отговор. Big Brother даде възможност на зрителите да изразят своето мнение, като гласуват в онлайн анкета на сайта на предаването. През цялото време на лайва резултата от допитването се менеше изключително динамично, но накрая хората, които искаха Тачо да остане във VIP Brother, бяха с малко над два процента (52,8%) повече от тези, които искаха неговото изгонване (47,15 %). Тачо също получи думата, за да се защити пред цяла България и пред Съквартирантите. Той публично поиска извинение от Зорница Линдарева и отрече да ѝ е посягал друг път.

Въпреки това Big Brother реши, че Тачо трябва да напусне шоуто завинаги, след като е нарушил правилата в Образцовия дом. Минута по-късно той вече беше извън Къщата.

Как ще се развият отношенията между Съквартирантите след неговото изгонване, ще видим в епизода на VIP Brother във вторник от 20.00 ч. по Нова.