Или на коя група ще бъдат ментори Любо, Заки, Саня и Мария

Всеки иска победителят да е от неговия отбор – с тази нагласа журито на X Factor посрещна новината на вечерта – кой на коя група ще бъде ментор. „Надявам се и тази година  победителят да бъде представител на моя отбор“, така Любо Киров коментира своя жребий, а именно – талантите от 25+. За втора поредна година тази категория се пада на него – миналата година той отново бе ментор на претендентите над 25 години и точно сред тях намери и категоричния победител – Жана Бергендорф.

„Време е банда да вземе победата” – с тези думи пък отговори дуетната половина от „Авеню” – Велизар Соколов - Заки, който поема групите. Миналия сезон той отговаряше за момичетата и имаше свой финалист в лицето на Ана-Мария.

Как се разпределиха дамите в журиращата четворка? След като неин талант – Атанас Колев, бе изключително близо до титлата, сега Саня Армутлиева ще отговаря за момичетата, давайки им пример как една жена трябва да се бори мъжки за победата. За първи път Мария Илиева поема момчетата. Още в началото на третия сезон на X Factor тя даде заявка, че този път победителят ще бъде от нейния отбор. Интересното при Мария Илиева е, че досега представител от нейната група не е стигал до финалната фаза на шоуто. В първия сезон тя бе ментор на момичетата, а миналата година – на групите.

Следващата седмица предстои и последният етап преди големите концерти – Къщите на съдиите. Именно там четиримата ще трябва да изберат своите финалисти и талантите, които да продължат напред и да се борят да станат новият X Factor на България.