Социалистите ще останат в опозиция

Изгледите за бързо съставяне на правителство намаляват все повече. Лидерите на ГЕРБ и БСП не постигнаха споразумение за съвместно управление. След среща днес сутринта стана ясно, че социалистите ще останат в опозиция

 

„Една партия може да бъде отговорна и като опозиция”, заяви председателят на БСП Михаил Миков. „Когато резултатите от изборите са такива, участие в коалиция ще бъде разчетено твърде странно от избирателите”.

 

А лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ако Реформаторският блок не предложат министри, то кабинет няма да има.

 

„Когато става въпрос за стабилност, личното участие е много важно”, заяви Борисов. „Споделената отговорност означава – лидерите вътре в правителството, там се решават нещата и се изпълняват програми. В противен случай е по добре всички да останем в парламента, да излъчим правителство тип „Орешарски”, заковаваме 1 юли за да направим избори 2 в 1 – парламентарни и кметски, и дотогава е нулево време ”, коментира Борисов. 

 

Това обаче няма да е последната среща между Миков и Борисов. Още следващите дни Борисов покани лидерите на всичките партии в парламента да обсъдят отново ситуацията.