Чаят и цитрусовите плодове са богати на флавоноиди - съединения с мощни свойства против редица заболявания

Две чаши чай дневно намаляват с една трета риска от развитието на рак на яйчниците, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от мащабно британско проучване.

 

Авторите му от университета на Източна Англия са анализирали хранителните навици на 171 940 жени на възраст между 25 и 55 години, наблюдавани в продължение на над три десетилетия.

 

Изследователите са установили, че чаят, както и цитрусовите плодове и соковете от тях, съществено понижават опасността от развитие на злокачественото заболяване, известно като "тих убиец" заради проява на симптомите в напреднал стадий на болестта, пише БТА.

 

Резултатите от проучването показват, че две чаши чай дневно, и по-специално черен чай, намаляват риска с 31%.

 

Чаят и цитрусовите плодове са богати на флавоноиди - съединения с мощни свойства против редица заболявания.