Интервю с „вокалния майстор”, както наричаше Мария Илиева своя финалист, за Novatv.bg

„Давайте всичко от себе си на тази сцена. Показвайте любовта си, без дори да има причина. Някой ден ще ви се върне двойно”, с тези думи Станимир напусна сцената на X Factor в първата нощ на елиминации. Часове след като си тръгна от сцената, „вокалният майстор”, както наричаше Мария Илиева своя финалист, сподели пред Novatv.bg как се чувства след отпадането си, как си представя евентуален дует с Мария Илиева и какво пожелава на своите съотборници.

Как се чувстваш след отпадането си от X Factor и какво предстои за теб?
Надявам се нещата да се наредят занапред. Tова, че отпаднах по-рано, може да ми донесе и нещо позитивно. Много исках да остана още три-четири концерта, за да се насладя още малко на емоциите, които ми носеше предаването.  

Твоят ментор Мария Илиева каза, че е на линия да направи дует с теб…?
Мария Илиева пее R&B, а това е и моят стил. Всичко тръгна от една шега на лагерите – Мария каза, че съм роден за нейния отбор, и аз й казах, че ще съм щастлив да бъда в него и с удоволствие ще направя дует с нея. Всеки си мечтае да направи дует с Мария, разбира се, но кой съм аз – момче, отишло на кастинг…

Какво ще пожелаеш на момчетата от твоя отбор?
Ще им пожелая да са силни и всичко, което им се случва, да приемат с усмивка, да пеят от сърце. Да се раздават – тези, които трябва, ще го оценят.

Знаем, че обичаш планината. Кой е следващият връх, който искаш да изкачиш?
Нямам точен връх. Просто обичам планината и се наслаждавам на разходката.

Фен си на фотографията. Кой е следващият момент, който искаш да уловиш?
Голямото нещо, което се надявам да ми се случи, е да започна  да правя музика, да градя кариера. Може би това ще бъде моментът – първата ми песен, първото ми видео. Ще се радвам да е солово, но може да бъде и дует.