Концерт на вечните хитове във вторник в X Factor от 21.00 ч. по Нова

Участникът в X Factor Георги Бенчев невинаги е пял емблематичните за него хард рок, пънк и хеви метъл. Финалистът в отбора на Любо Киров е бил хорист в Академичен хор „Ангел Манолов“ в продължение на пет години. 

И до днес изпълнителят си спомня за „музикалните импровизирани екскурзии”, които организирали в държави като Италия, Швеция, Англия и други европейски дестинации. Най-яркият му спомен обаче е, когато хорът пее пред министъра на културата Божидар Абрашев и бивши хористи. „Наложи се да изпълним песен, която едва няколко души знаехме. За сметка на това цялата публика я знаеше и пееше вместо нас. В един момент ме напуши толкова силен смях, че се направих, че кашлям, за да се обърна. Беше много комичен момент, а смехът – наистина заразителен”, спомня си Жоро. 

След запомнящите се изпълнения, които направи на сцената на X Factor, по улицата вече го разпознават и го спират, за да му пожелаят успех. Бъдещият татко признава, че е приятно изненадан, че основната му публика не са „луди тийнейджъри”, а семейства с деца, които често го поздравят. 

Още с първото си изпълнение на хард рок вариант на Майли Сайръс Георги дава заявка, че ще бъде един от непредвидимите участници в шоуто. Такъв е той и в живота – има собствена компютърна фирма, но преди това трупа разнообразен опит. Точно три дни е работил като продавач в хранителен магазин, известно време менажира собствено репетиционно студио в гаража на семейната къща в Бояна. Оказва се също, че рокаджията и преди е излизал на голямата сцена – първата по-сериозна изява заедно с една от бандите му е на сцената на НДК. Към днешна дата всяка събота вечер той влиза в ролята на диджей – избира винаги весели парчета, които „усмихват“ хората.

За концерта във вторник на сцената на X Factor обаче подготовката със сигурност ще е по-сериозна. Талантите ще изпълнят хитове на 20-те най-велики певци на всички времена, сред които са Мадона, Том Джоунс, Тина Търнър и много други. 

Не пропускайте концерта в X Factor във вторник от 21.00 ч. по Нова.