Интервю с Ренета Ганева, която напусна сцената на X Factor

Часове след като напусна сцената на X Factor, Ренета Ганева заяви: „Излязох като победител. Отидох в X Factor, за да надскоча себе си и и успях да го направя”. Какво й дава шоуто и кои са моментите, в които превъзмогва себе си и с цялата си борбеност продължава напред, разказва самата тя.

Какво ти даде X Factor?
Научи ме на дисциплина и постоянство. Всяко нещо с времето си - трябва да си готов да приемеш ситуацията, която може да изисква повече дисциплина, сериозност и отговорност. В шоуто ми показаха неща, с които трябва да се боря, и смятам, че вече съм започнала да ги преодолявам. Точността във всеки един смисъл е изключително важна за един артист.

Каза, че в нощта на елиминациите си излязла на сцената като победител. Имало ли е друг момент, в който си успявала да пребориш себе си?
Да, моментът след операцията. Тогава трябваше да вдигна глава и да си кажа, че трябва да продължа напред. Предизвикателството беше най-вече психическо. Нещата се случват добре до един момент, а в следващия сякаш секира те посича. Изключително трудни са подобни моменти. Човек обаче не трябва да се предава.

Коя беше първата песен, която изпълни след възстановителния период?
Първото парче, което изпълних, след като се възстанових, беше на Лили Иванова. Тази жена е била идол на майка ми, а тя го е предала и на мен. По това време са се слушали плочи постоянно - тези песни са се пеели в моето семейство и така са останали и в моето сърце.       

Какво предстои занапред?
За мен X Factor беше един трамплин, изживяване, което ми даде възможност да повярвам в себе си. Продължавам да се занимавам с музика, по-силна и мотивирана, като се надявам скоро да имам и самостоятелен проект, който да положи основи на сериозна кариера.