Той настоя, че Движението иска да се стигне до истината за банката

 

„Голямата тема е за политическите обвързаности с КТБ, ако има такива”, коментира в студиото на „Здравей, България” лидерът на ДПС Лютви Местан. 

 

Той припомни, че идеята за международна фирма за финансово разследване е дошла от Реформаторския блок, но пък от ДПС са направили предложението в парламента.

 

„Ние сме готови да приемем всички предложения между първо и второ четене, за да се стигне до истината”, заяви Местан.

 

Той настоя, че Движението иска да се стигне до истината за КТБ, за да се премахне митът, че "това е банката на ДПС".

 

Местан заяви, че ДПС се използва за универсален виновник. Според него това е основният механизъм, по който политическите им опоненти изграждат своята идентичност.

 

„Толкова сме силни, че сме и основание за образуване на невъзможни коалиции”, заяви Лютви Местан.

 

Що се отнася до тефтерчето на бившия председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, Лютви Местан заяви, че иска да стане ясно чии имена стоят зад инициалите и ако има такива на хора от ДПС, те ще си понесат отговорността. 

 

Местан смята, че разследването ще докаже дали наистина Емел Етем и Ахмед Доган са ползвали въпросните си карти с огромен лимит. 

 

Ще се окаже, че и въпросната сметка на г-н Доган е по-скоро разплащателна”, заяви лидерът на ДПС. 

 

Лютви Местан направи и намеци за бившия министър-председател Иван Костов.

 

Ако се окаже, че дъщеря ми има консултантски договор с КТБ, по който получава 30 000 евро месечно, нека да бъда обект на публичен линч. Имена няма да използвам, искам законът за си свърши работата”, заяви Местан. И продължи: „Банката приключи, защото никога не е била банка. Не е проблем да се проследи при кой министър-председател банката е продадена на 11 офшорни дружества. Ясно е при кой – при г-н Иван Костов”. 

 

Накрая лидерът на ДПС отхвърли и обвиненията за досието му от ДС.

 

„Комисията огласи реквизит, картон, без нищо повече”, заяви Местан. 

 

Цялото интервю гледайте във видеото!