МВР се нуждае от сериозна реформа, смята депутатът

 

МВР трябва да се изчисти из корен”, коментира в студиото на „Здравей, България” депутатът от парламентарната група на „Българския демократичен център” Росен Петров. 

 

Полицаят няма какво да губи в момента, той не чувства, че има престижна професия, хората не изпитват уважение към полицията. Аз съм сигурен, че по веригата има отчитане и нагоре”, каза още той. „Ако полицаите усетят натиск, няма да взимат рушвети”, смята той. МВР се нуждае от сериозна реформа, смята депутатът. Според него трябва да има инструкция на МВР, в която да се опише как точно се спира кола на пътя. "Във всяка полицейска кола може да се монтира камера", коментира още Росен Петров. 

 

"Не трябва да смятаме, че сегашният вътрешен министър е виновен за всички проблеми, които 50 000 души персонал могат да създадат във времето или са създали до момента, но не е логично навсякъде да се раздадат камери". Това заяви от своя страна депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро.

 

Той разказа, че по време на изборите е спрян от служител на Пътната полиция. Пристига един и започва: „Или 20 лева ще ми дадеш, или фиш, или акт”. Казах, че пари няма да дам и че няма да се призная за виновен за нещо, което не съм извършил. Имаше трима свидетели. Съставиха ми акт, на който аз написах отдолу „Акт ще платя, но рушвети няма да давам”, обясни той.  „Това беше служебно пътуване с кола на Министерския съвет”, уточни Димитров.