Той е предвиден за четирима души като всеки има по две спални

 

Холандският национален авиопревозвач пусна закачлива обява за жилище, озаглавена "просторен самолетен апартамент". Компанията отдава под наем огромен пътнически самолет, преработен в луксозно място за живеене. 

 

Самолетът е предвиден за четирима души като всеки има по две спални, а общият брой на баните е осем. Wi-fi, кафе машина, тостер, удобни луксозни кожени фотьойли, гейм конзола и страхотен панорамен прозорец от пилотската кабина. Елегантният апартамент се намира на пистата на летище Шипхол в Амстердам. А главното условие пред наемателите е само едно - да не се опитват да го пилотират.

 

Много преди холандците, по времето на Тодор Живков, нашите стари самолети са били превръщани в сладкарници. Къде се намират те сега малцина знаят. И ако едно време са били в целия си блясък, то днес на Летище София от години залежават седем наши стари самолети. Те са дерегистрирани и повече не може да летят, но пък може да им се вдъхне нов живот, както са направили в Холандия. Всичко опира до фантазиите, но за съжаление и до парите. Това е и причината компанията-собственик да не прави крачката. Въпреки че от това могат да се спечелят и много пари.

 

В атракция се превърна правителственият ТУ-154 на бившия първи Тодор Живков. Легендарният самолет, който служи на Народната република беше потопен край Варненския залив. 40-тонното тяло беше спуснато на 22 метра дълбочина източно от нос Галата и южно от „Златни пясъци”. Атракция за туристите и учебен „полигон" за мераклиите да станат водолази.