Поводът е пореден случай с побой над лекарка

 

Без Спешна помощ, ако няма гаранции за сигурността на екипите. Това правило ще установи здравният министър. Поводът е пореден случай с побой над лекарка. Нападението срещу екипа е станало в едно от селата край Ботевград.

 

На 30-ти ноември, малко след осем часа вечерта, в спешния център в Ботевград постъпва сигнал за бременна в петия месец с болки в корема. Жената от село Врачеш. Близките ѝ решават да посрещнат лекарския екип на центъра на селото. Две момчета със скутер упътват екипите към адреса, след което тръгват след линейката. В един момент обаче шофьорът удря спирачки заради дупка на пътя.

 

Заради рязкото спиране скутерът се блъска в линейката. Медицинските лица слизат от нея, за да помогнат на едното момче, което е пострадало, в който момент другото ги напада с отчупената седалка на моторчето. Удря лекарката и причинява тежка контузия.

 

Двете момчета са били задържани за 24 часа. Тяхната версия за случилото се обаче в друга – според тях линейката е тръгнала назад след като е спряла. От здравното министерство коментират,че подобни нападения над лекари са недопустими.