Седем братя не само танцуват и пеят, но и свирят на различни инструменти в съчетание с акробатични елементи

Танцуващата в ритъма на фламенкото група Los Vivancos представя за първи път у нас спектакъла "Aeternum". Това ще се случи на 14 декември в зала 1 на НДК. Танцьорите печелят огромен успех в над 30 страни – от Канада до Турция, от Испания до Латинска Америка и цяла Европа. 

 

Под името Los Vivancos на сцената излизат седем братя испанци. Те не само танцуват и пеят, но и свирят на различни музикални инструменти, съчетават горещия ритъм на фламенкото с театрални и акробатични елементи.

 

Братята Виванкос са родени в Барселона. Стават известни в родината си още от тийнейджъри. Аарон, Джошуа, Хосе, Израел, Юда, Кристо и Илия са деца на един и същи баща, който им дава не само началния тласък да се посветят на танцовото изкуство, но и стимулира всеки един да развива индивидуалните си дарования. 

 

Още преди да тръгнат на училище всеки един от седемте братя започва да свири на някакъв инструмент. Освен музика, те изучават различните музикални и културни традиции по света, посвещават голяма част от времето си на испанската музика и й се отдават изцяло.

 

Критиците ги наричат "Великолепната седморка", шоуто им "Танцуващи със звездите" вече е гледано от повече от 35 милиона души, а техните изпълнения радват редица знаменитости - от принцесата на Монако Стефани, до Антонио Бандерас. На тяхната сцена обикновено има голям брой визуални ефекти и интересни сценични решения. 

 

Спектакълът "Aeternum" разказва една история за доброто и злото, метафора за безсмъртието, което изкуството дава на човека. Страстта е изразена чрез ангели, демони, вампири, музика, танци, боеве и мистериозна аура на магия.