Най-популярната двойка на екрана на Нова телевизия са Ани Салич и Ники Дойнов

„Според зрителите четирима от водещите на Нова телевизия попадат в топ 6 – това са Ани Салич, Ники Дойнов, Даниела Тренчева и Христо Калоферов, като петият и шестият в класацията всъщност имат еднакъв резултат”. Това обяви в студиото на „Здравей, България” изпълнителният продуцент на Новините на Нова Цветомир Семов. Той, заедно с Дарина Сарелска, директор „Новини и актуални предавания” в Нова, представиха резултатите от проучване на телевизионния пазар, реализирано от ГФК България за Нова, през ноември.

 

Проучването се прави за трета поредна година и е представително за населението в активна възраст (18-49 години), живеещо в градовете с население над 50 хиляди души.

 

Оценявайки цялостно новинарските емисии на четирите най-големи телевизии в страната, анкетиране поставят Новините на Нова на първо място. По шестобалната система Новините на Нова имат оценка 5.18, докато новините на следващата телевизия в класацията са с оценка 4.85. 

 

Цялостна оценка на новинарските емисии по шестобалната система:

 

  ноември 2014
Нова 5.18
бТВ 4.85
БНТ1 4.32
ТВ7 3.88

 

За поредна година зрителите дават най-висока оценка на Новините на Нова по показателя независима редакционна политика. През последните години този резултат непрестанно расте:

 

Highslide JS
 

 

Според данните най-популярната двойка на екрана на Нова телевизия са Ани Салич и Ники Дойнов.

 

„Винаги съм била уверена в този резултат. Ани Салич изпъква, защото за зрителите тя съчетава добре лични и професионални качества. Тя е много социално ангажирана. Тя е душата на всяка социална кампания, която се прави. В Нова телевизия това също ще се засилва. В общество, където има дефицит на правила, телевизията е последен остров на надеждата”, добави Дарина Сарелска.

 

Тя сподели, че има идея за популяризиране на водещите чрез ангажиране в социални каузи. В момента кампанията, в която акцентът е поставен върху репортерите, се нарича „Това е моето работно място”.

 

„Докосната съм от професионалния и човешки подход, който имат репортерите на Нова. Марина Цекова разплаква с картините, които донесе след репортажа си. Мария Милкова една година не изпуска историята на Тео и я представя, докато не помогне”, коментира Дарина Сарелска.

 

По думите й хората ценят три неща в журналистите – да са смели, да не спестяват неудобните въпроси и да са чувствителни към хората

 

„С тази кампания искаме да покажем, че репортерската работа не се случва в редакцията, тя е навън, където нещата се случват”, добави Цветомир Семов.

 

„Обмисляме Ани Салич да лобира в интерес на зрителя пред институциите. Искаме да използваме влиянието на телевизията, за да помогнем на хората”, сподели още директорът на „Новини и актуални предавания” Дарина Сарелска.

 

„В това проучване най-висока оценка за мен, която повече ни задължава, отколкото ни ласкае, е за независима редакционна политика”, добави още Дарина Сарелска.

 

Целия разговор гледайте във видеото.