Те обаче не могат да се оплачат от сутрешно гадене, безсъние или подуване на краката

Мъжете, на които им предстоят да станат татковци, също страдат от симптоми на бременността, сочи американско проучване, цитирано от БТА. Те обаче не могат да се оплачат от сутрешно гадене, безсъние или подуване на краката. 

 

Мъжете все пак имат хормонални смущения в месеците преди да станат родители за пръв път, пише в. "Дейли мейл". 

 

Бъдещото бащинство е свързано със спад в нивата на два ключови хормона при мъжете. Промяната ги подготвя за новата им роля - да бъдат по-грижовни и отговорни и не толкова агресивни. 

 

Изследователи от университета на Мичиган са измерили хормоналните нива на 29 двойки на четири етапа през бременността. При жените нивата на четири хормона - тестостерон, кортизол, прогестерон и естрадиол (форма на женския полов хормон естроген) се покачват. 

 

При мъжете обаче се наблюдава спад в нивата на мъжкия полов хормон тестостерон и естрадиола, и не се отчитат промени в нивата на другите два хормона. 

 

Учените нямат ясен отговор на въпроса защо хормоните на мъжете се променят през този период. Предишни проучвания са установили, че при представителите на силния пол хормонални промени настъпват, след като станат бащи.