Описанията в книгите му са вдъхновени от врачанските улици и природа

Книга на 19-годишен писател от Враца вече е на американския пазар. Кристиян Малинов печели доверието на издателите с идеите си за фантастична тетралогия със заглавие Недосегаем. Описанията в книгите му са вдъхновени от врачанските улици и природа.


„Застанах на калдъръмената пътека в парк Сегет и се огледах. Защо съдбата си играеше с мен? Не че пожелавах това, което ми се случи на някой друг, но често се надявах да не бяха умрели моите родители, а нечии други. Боже, това звучеше егоистично”.


Това са размисли на героя на Кристиян, Крис Колт. Иначе, наскоро във Фейсбук писателят се чуди защо родителите постоянно се оплакват от днешното поколение, което те самите са отгледали!


В книгата неговият герой има жизнеутвърждаваща мисия. За да я докаже, трябва да остане без подкрепа от родителите си и той ги губи в самолетна катастрофа. Самият той оцелява по свръхестествен начин.


За да не се чувства лошо, Кристиян пише от 11 годишен фантастика, заради увлечението си по поредици като „Училище за вампири”. Сега неговата книга е в ръцете на авторката, от която се е учил и той с нетърпение очаква мнението й. Например, одобрява ли, че неговите вампири не проливат кръвта на хората, а вместо това им дават част от душите си. Парадоксално, но факт - тя ще изпревари с четенето родителите на Кристиян, които още не са прочели неговата история.


Цялото интервю с 19-годишният писател Кристиян Малинов, който продава книги вече и отвъд океана, гледайте в събота, в предаването „Събуди се” с Мира Иванова.