Цеца Алексова: До 2014 г. в Бургаско няма получени пари от държавата за почистването на реките

 

Наводнения, потопи, бедствия, жертви, огромни материални щети – това безспорно са едни от знаците на 2014 година. Кореспондентите на Нова телевизия бяха „очите”, които следяха всичко това.

 

"Всяка година в края на лятото се издават едни заповеди за почистване на речните корита. Тези, които държат язовирите, имат ангажимент да почистят първите 500 метра след язовира. Оттам нататък коритата са ангажимент на държавата. Оказа се, че до 2014 г. в Бургаска област на практика няма получени пари от нея за това почистване. Всичко остава единствено на лист хартия”, коментира в „Събуди се” кореспондентът в Бургас Цеца Алексова.

 

"И сега като се чувам с хората и с местната власт никой не е получил помощта от 325 лева от държавата. Обясненията са различни административни пречки”, обясни кореспондентът в Монтана Биляна Борисова. 

 

"Хората в Мизия непрекъснато си задават въпросите кой, защо и как причини това на града. При всеки дъжд и сняг, те излизат до коритото на реката и я гледат тревожно, защото много ясно си спомнят това, което им се случи. Жалкото е, че до днес и аз не чух официален отговор на тези въпроси”, каза кореспондентът във Враца Румяна Попова.

 

"Във Варна шест месеца след наводнението прокуратурата все още не може да излезе с окончателно становище”, обясни кореспондентът във Варна Нивелина Няголова. 

 

"Това се случва и в Хасковско. Наводненията в моя регион тази година бяха чисто природно бедствие”, коментира кореспондентът в Хасково Димитър Иванов.