18-годишният Найденов събра 640 точки в анкетата и заслужено стигна до първото място

Световният и олимпийски шампион по бокс за младежи Благой Найденов беше определен за най-добър млад спортист на България за 2014 година, съобщи БГНЕС. 

 

18-годишният Найденов събра 640 точки в анкетата и заслужено стигна до първото място. Младият ни боксьор попада за втори път в Златната десетка след 2012 година, когато като европейски шампион за юноши беше втори в допитването след биатлонистката Ния Димитрова.

 

Сега Благой успя да изпревари голямата ни надежда в баскетбола Александър Везенков, който остана втори с 428 точки. Уникалното при Везенков е, че за трета поредна година той намира място в призовата тройка на класацията, което не се удавало на никой друг досега. Играчът на гръцкия „Арис” не присъства на церемонията, но успя за краткия си престой в София да получи наградата си от Любо Ганев и да заснеме видеообръщение и интервю. Призовата тройка се допълва от олимпийския шампион във вдигането на тежести от младежката олимпиада в Нанджинг Божидар Андреев, който заслужи 420 точки при гласуването на журналистите.

 

Като доказателство за това, че топ 10 при младите има изключително висока стойност идва фактът, че другият ни олимпийски шампион от Китай – Лидия Ненчева (спортна стрелба), остана на четвърта позиция. В Златната десетка място намериха още Душко Благовестов (бокс), Кирил Милов (борба), Бетина Темелкова (джудо), Алберт Попов (ски), Георгия Кадоглу (плуване) и Радослав Цонев (футбол).