Финалистите в X Factor разказват как изглежда тяхната Коледа

Финалистите в X Factor разказват как изглежда тяхната Коледа и как си представят вълшебната коледна песен. В блиц интервюта талантите в музикалното шоу по Нова признават за какво мечтаят, какъв е приносът им за коледната трапеза, как биха изненадали любимите си хора и с какви надежди ще посрещнат Новата 2015 година. Ето какво разказа Мирян Костадинов:

Колко от ястията за коледната трапеза можеш да приготвиш?
От традиционните само сарми мога да завивам, но съм голям любител на кулинарното изкуство. Стига да не се държи на постни гозби, мога да спретна чуден банкет. По празниците, обаче, предпочитам да оставя отговорността за вкусотии на милата ми баба.

Какъв е подаръкът, който винаги си искал да направиш? А на кого?
Винаги съм искал да подаря песен, написана специално за любим човек. Не е нужно песента да бъде изпълнявана на големи арени, за да бъде истинска и ценна, а написана с искрени чувства - без напрежението дали тя ще бъде харесана от широка аудитория. И така според мен трябва да се пишат всички песни. 

Какъв е подаръкът който искаш да получиш тази година?
От дълги години все пиша на Дядо Коледа да ми донесе жълта подводница (Yellow Submarine), но пък сега си мисля, че е достатъчно здраве и щастие, другото винаги се нарежда.

Ако можеш да си избереш дестинация от света, на която да отпразнуваш Коледа – коя ще е тя?
Обожавам да пътувам. Ако имах възможност, бих пропътувал целия свят с китара на рамо и малка раница с всичките ми вещи. За Коледа определено бих се спрял на плаж в някое вечно слънчево местенце -  в Южна Америка или Африка, но ако съм със семейство и приятели. Коледата трябва да бъде винаги споделена с близките ни хора.

Ако можеш да си избереш изпълнител, с когото да направиш коледна песен – кой ще е той и в какъв жанр?
Много бих искал да направя дует с Горан Брегович, а пък ако случайно се случи да е коледно настроението, защо не. Жанрът ще бъде непоклатимо абсурден.

Кажи ни пет неща, които влизат в списъка ти с цели за новата година? 
Да се усмихвам повече (още повече). Да запиша авторските си парчета. Да отделя време да прочета повече книги. Да намирам винаги време за себе си. Да пропътувам всички кътчета на България.