Фиксацията за идеални пропорции вече обхваща и децата

Една пета от поданиците на Нейно Величество биха се разделили с някой от пръстите си, ако в замяна получат перфектното тяло, установи анкета, публикувана от в. "Дейли мейл". Проучването установило, че същото количество британци, около 20 на сто, пропускало някои от храненията, за да влезе във форма за новогодишната нощ. Една четвърт от запитаните доверили, че полагат усилия да се поддържат в кондиция с физически упражнения и правилен хранителен режим.

 

Британските медии от своя страна са споменавали над 1200 пъти думата "диета" в първите дни на януари тази година. Това представлява ръст с 43 процента спрямо предходната година - 2013-а, и скок с 66 на сто спрямо 2012 г. Проучването е било поръчано от националната кампания за харесване на собственото тяло Be Real и е обхванало 2000 пълнолетни граждани. Тя се бори срещу натрапените от холивудските прими идеали за физическа красота, което докарва много британци до депресия, ако не се доближат до внушаваните параметри. Be Real препоръчва на поданиците на Нейно Величество да избягват тежките диети след новогодишните празници, а вместо това да заложат на по-здравословен начин на живот.

 

Фиксацията за идеално тяло вече не обхваща само младите дами и тийнейджърките, а засяга и децата. Вярно е, че съществува проблем със затлъстяването на населението на Острова. Но от Be Real съветват хората да повишат своето себеуважение, да не копират чужди модели, да се харесват такива, каквито са и най-важното - да живеят здравословно.