Групата е правила опити за убийства на свои бивши членове

 

Синът на обявената за лидер на групата за мокри поръчки Мила Георгиева, Мартин се издирва, след като в сряда не е бил задържан при мащабната полицейска акция в столичния кв. "Бояна". Издирва се и Пламен Цеков. 

 

Това стана ясно на пресконференция на председателя на Специализираната апелативна прокуратура Даниела Петкова и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, съобщи БГНЕС.

 

Според събраните доказателства ръководената от Мила и Мартин Георгиеви група е действала от лятото на 2013 г. По нейно решение са извършени три неуспешни опита за убийства. Има доказателства за няколко готвени поръчкови убийства, което налага операцията по задържането на участниците да бъде ускорена.

 

При задържането на участниците у трима от тях бяха открити наркотици. От дома на Мила и Мартин Георгиеви са иззети три пушки, пистолети, електронни средства за комуникация. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на обвинените е наложено прокурорско задържане до 72 часа. На 17 януари 2015 г. от Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение “Задържане под стража“ на част или на всички участници в групата.