Талантът разкрива с какво ще изненада феновете си при голямото завръщане на 19 януари от 20.00 ч. по Нова

Ден преди завръщането на X Factor в ефира на Нова – на 19 януари от 20.00 ч., ви срещаме с Мирян Костадинов. За високата летва, която си поставя, позитивизма дълбоко в него и защо не победата, а любовта и подкрепата на феновете му е това, което има значение. 

Миряне, вече навлизате в най-оспорвания етап на шоуто. Как се подготви за този момент и за завръщането на X Factor утре?

С много репетиции. Не смятам себе си за „вокален майстор”, но за сметка на това съм човек, който е готов да жертва много, за да успее да прави това, което обича. Свръхкритичен съм и знам, че винаги има място за подобрение. Смятам, че един артист не трябва никога да бъде доволен със себе си и винаги трябва да отделя време за поддържане на гласа. С развитието на предаването наблюдавам, че при мен има голямо подобрение. Продължавам да уча много за това как да изразявам себе си по-добре на сцената. Много позитивно преживяване бяха срещите ми с феновете в страната. Много се радвам, че имах времето да видя толкова много добри, интелигентни и усмихнати хора, които ме подкрепят. Успях да се заредя с много слънце за предстоящите концерти благодарение на тях. Също така имах възможността да посетя няколко часа по музика в 51-во СОУ, където учих изключително любознателни третокласници как да свирят на китара и които настояха да изпеем заедно моята авторска песен „Скумрия”.

На кое умение освен пеенето, наблягаш най-много?

Аз съм много емоционален. Докато репетирам определена песен, винаги обмислям чувствата, които искам да изразя, и емоцията, която искам да предам на зрителите. Отделям много време в медитация, четене на книги и разходки из природата, за да намеря баланс, да се чувствам зареден позитивно и да направя така, че най-чистите и красиви емоции да останат на преден план. Беше страхотно за мен, че имах възможността да свиря много повече на китара през цялото това време, разучавайки нови песни и създавайки авторски композиции. Това е нещо, което наистина обичам, и бих искал да имам възможност по-често да показвам своите умения на сцената на X Factor.

С какво ще изненадаш феновете в следващите концерти?

Надявам се да изненадам своите фенове с много повече емоция и енергия на сцената. Често се чувствам смутен или ми липсва увереност, но благодарение на хората, които ме подкрепят, техните прекрасни писма и мили думи, ще се завърна на сцената с още по-голяма усмивка и високо вдигната глава.

Кой е най-големият ти конкурент?

Смятам, че всички участници в този сезон, включително и тези, които са отпаднали, са невероятни изпълнители и на публиката ще бъде много трудно да избере своя победител. Не мисля, че съществува конкуренция между участниците. Всички се подкрепяме много и изградихме прекрасни приятелства.

Ако трябва да довършиш фразата „За мен победата е…“, какво би добавил?

За мен победата не е на всяка цена. Разбира се, ще се боря с всички сили, за да стигна възможно по-напред, а ако публиката реши, много бих се радвал и ако спечеля, но не смятам, че самата победа е нещо от изключителна важност. Отдавна не е и нещото, което ме мотивира да продължа напред. Напротив, любовта на публиката, невероятната емоция да пееш на голяма сцена пред толкова много хора и да знаеш, че имаш възможността, макар и с една песен, да донесеш усмивка или утеха на някого, е най-великото чувство на света. Аз се чувствам като победител благодарение на хората, които ме подкрепят. Едно признание под формата на победа в телевизионен формат повече или по-малко никога не би променило това.