Камера е заснела моста, на който беше разстрелян Немцов

Първи публичен коментар на президента Владимир Путин за убийството на Борис Немцов. Според него разстрелът е позор за Русия. Държавният глава призова да бъде сложен край на политическите убийства.

Още по темата


В изказване пред служители на министерството на вътрешните работи в Москва, Владимир Путин осъди покушението срещу Борис Немцов.


„Най-сериозно внимание трябва да се обърне на показните убийства, включително и на тези с политически подтекст. Русия трябва да бъде избавена от този позор и трагедия, на които неотдавна станахме свидетели. Имам предвид дръзкото убийство на Борис Немцов точно в центъра на столицата”, коментира руският президент Владимир Путин.


Журналистка от радио „Ехото на Москва” публикува в блога си запис от мястото на убийството, само 3 минути след него.


Камера на автомобил е заснела моста, на който беше разстрелян Немцов. На записа се вижда бял автомобил, който пресича с висока скорост пътя на колата, на която е камерата, а след това намалява рязко.


Секунди след това вдясно е заснет камионът за сметоизвозване - а непосредствено зад него - неизвестна досега спряла кола. Вижда се, че по моста вървят няколко души.


Записът вече е предаден и на следствените органи.