През март ефирът ще бъде превзет от документални поредици за торнадо бедствия, самолетни катастрофи и ретро автомобили

Природни катаклизми, мистериозни самолетни катастрофи и тайнствени трансформации на ретро автомобили ще завладеят ефира на Viasat Explore през март. Документалната поредица „Алеята на торнадото” ще срещне зрителите със спиращи дъха природни бедствия, а епизодите на „Защо катастрофират самолетите” разглеждат причините за мистериозни инциденти. Също толкова мистериозни са майсторските трансформации на ретро автомобили в новия четвърти сезон на „Призраци от Автоморгата”.  

„Алеята на торнадото” представя оцелели като по чудо хора, преживели едно от най-тежките природни бедствия. Статистиката сочи, че всяка година се разразяват повече от 2 000 торнада, като 1 000 от тях поразяват САЩ. По-голяма част от тях се наблюдават именно в т.нар. „Алея на торнадото” - район с плоска повърхност, простиращ се от Западен Тексас до Северна Дакота. Епизодите от „Алеята на торнадото” ще се излъчват всеки понеделник до 16 март от 22.00 ч. 

След природните бедствия едни от най-големите световни мистерии са зачестилите през последните години самолетните катастрофи. Изчезналият през март 2014 г. Боинг на „Малейжа Еърлайнс” развълнува целия свят, но това не е първият подобен случай, забулен в мистерия. Именно в „Защо катастрофират самолетите” зрителите ще видят какво се случва с летящите машини, когато излязат извън радарите. Новите серии от втория сезон на поредицата ще се излъчват от 22.50 ч. всяка сряда.

Освен мистериите на природните бедствия и самолетните катастрофи, Viasat Explore ще разкрие и тайните на трансформациите на ретро автомобили. Хитовото предаване „Призраци от автоморгата” се завръща с нови епизоди, в които няколко приятели се заемат с невероятното преобразяване на класически американски коли. Сериите от четвъртия сезон ще се излъчват от 22.00 ч. всеки четвъртък.

Още за продукциите на Viasat Explore можете да откриете на сайта viasatexplore.bg, както и на Facebоок страницата на канала.